Van af de eerste keer dat we bij Stien ’n Boer waren, hebben we dieren gezien die je niet elke dag tegen komt. Het begon toen we voor het eerst tussen de bomen stonden wat nu onze plek is geworden. Een brutaal roodborstje vloot ons toe. Het zat redelijk dichtbij en zat met z’n kraaloogjes alles goed te bekijken.

dieren eekhoorn

Toen we een rondje over de camping gingen maken om de informatie te die we hadden gekregen te laten bezinken, zagen we een eekhoorntje over het pad heen scheuren, richting de bomen. Nog geen twintig meter verder, nog een!

Het kon niet anders: dit waren toch duidelijke tekenen. Hier konden we geen “nee” meer op zeggen.

Gelukkig is het daarbij niet gebleven. Elke keer dat we er zijn, zien we wel iets bijzonders. Het lijkt erop of we een snelweg voor eekhoorntjes langs onze stacaravan hebben lopen. Over het hek zien we dagelijks die prachtige beestjes voorbij komen. Een heel donker bruine en een die lichter is van kleur.

specht

Naast de eekhoorns, zijn er nog meer dieren natuurlijk. Zo hoor je erg veel vogels. Nu ben ik (nog) niet zo’n kenner. Maar de specht had ik wel gehoord. En jawel, tijdens een wandeling kwamen we hem tegen. De bonte specht, druk bezig met het hakken in de boom.

Toen we later terug liepen naar de caravan, zagen we een fazant rustig het pad oversteken.

fazant dieren

Hoe geweldig is het! Midden in het groen, midden in de natuur. Het recreatiepark is prachtig gelegen, daarbij hebben wij weer de mooiste plekjes op het park. Vlak naast de snelweg voor de eekhoorntjes…

Interessante links…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *