Dit spreekwoord kennen we natuurlijk allemaal. Ook zijn wij erachter gekomen dat het een waarheid als een koe is: thuis is het zo slecht nog niet…

flamenco

Het stond al een tijdje op ons lijstje: Rondreizen door Andalusië. Vliegen naar Malaga, met een gehuurd autootje op weg naar Granada; eindelijk het Alhambra met eigen ogen bewonderen. Om daarna via de wonderschone Mezquita in Cordoba, onszelf onder te dompelen in het levendige Sevilla. Genieten van Flamencodanseressen en zalig eten en drinken. De tickets waren geboekt, snel nog even sneakers en fleurige shirtjes gekocht, de koffer was gepakt. Spain: here we come!

Toen kwam de eerste lockdown. Die allereerste lockdown. De wereld stond op zijn kop. Corona hield de wereld in de greep en veel meer dan dat wisten we nog niet. Wat we wel wisten is dat de reis niet door kon gaan. Jammer, maar in al die onzekerheid is thuis toch de veiligste haven. Thuis in Haaksbergen.

Wat een veranderingen. Werken vanuit huis, achter de laptop. Een vergadering via Teams hier, een online les aan dertig studenten daar en ook nog een telefoongesprek van een uur met een klant. Van twee uur per dag reistijd per auto, naar twee minuten per dag reistijd van bed naar bureau, naar bank.  

wandel en fiets routes

Ook maakten we tijd voor flinke wandelingen tussen de middag. Dit smaakte naar meer. Mountainbike nummer een stond al in de schuur; nummer twee werd aangeschaft en tijdens onze ritten, ontvouwde zich een wonderschoon landschap voor onze ogen. (daar over in latere blogs meer). “Wonen we hier nu al negen jaar?” We weten dat we in een mooie streek wonen, maar we hebben nog nooit de tijd genomen ons er echt in te verdiepen. Focus op gezin en werk. En vakanties: “die boek je altijd over de grens”. Tot nu.

Thuis best….

thuis in Twente

Op een van onze ritten, viel ons oog op een bord bij camping ‘t Stien ’n Boer: “Chalets te koop”. We zijn een kijkje gaan nemen en van het een kwam het ander. In de blog “Ons avontuur met de caravans” is te lezen hoe dat avontuur zich heeft ontvouwd. 

Nu hebben we een waar vakantieparadijsje, bij ons om de hoek. Heerlijk om af en toe zelf te vertoeven, maar nog heerlijker om te delen met andere mensen die willen genieten van een vakantie in deze prachtige streek.

Andalusië staat nog steeds op ons lijstje; Twente nu ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *